Skip to main content

FLYTTE FRA UTLANDET

Når man skal flytte fra utlandet til Norge er det noen viktige ting å passe på for at dette skal gå så smidig som mulig.

Alt gods som transporteres over grensen til Norge må fortolles. Det gjelder også flyttegods og brukte personlige eiendeler. Forskjellen er at flyttegods er moms og avgiftsfritt, men brukte personlige eiendeler er ikke det.

Forskjellen på disse to betegnelsene er:

Flyttegods er brukte eiendeler som man skal ha med seg til Norge etter opphold i utlandet i sammenhengende minimum ett år. Dersom man ikke har meldt utflytting fra Norge, MÅ dette oppholdet dokumenteres med arbeidskontrakt, studiebekreftelse eller lignende.
Brukte personlige eiendeler er gods man har med seg til Norge etter midlertidig/delvis opphold i utlandet, som for eksempel flytte fra feriebolig.
Har man med seg nye varer, må det betales moms og avgifter på dette uansett. Det samme gjelder alkohol- og tobakksvarer. Les mer på: toll.no

Vi er selvsagt behjelpelig med hvilke dokumenter som er nødvendig og evt. spørsmål ut i fra hva slags gods man ønsker å ha med seg inn til Norge.

Kontakt oss på: +47 48 40 00 10 eller post@flyttespesialisten.com

Flytte til Norge fra utlandet